Utviklet og produsert
i Norge siden 1973

MADE IN NORWAY

Historie

Electrocompaniet har historie på over 40 år i bransjen, og produserer HiFi-produkter i verdensklasse. Eller rettere sagt, "Fine lydinstrumenter", som vi liker å kalle dem. De er anerkjent av krevende lydentusiaster, entusiaster, bransjepersonell og noen av verdens største opptaksstudioer og har vært det i over fire tiår. Det er en arv vi er svært stolte av. Den utrolige Electrocompaniet suksesshistorien som startet for over førti år siden med vår 25W forsterker, allment hyllet som den aller beste i verden, har vokst til Electrocompaniet i dag, den ledende norske produsenten av lydkvalitet av høy kvalitet. Våre produkter er designet for å gi deg den mest givende musikalske opplevelsen som er mulig i ditt eget hjem. Alle våre førsteklasses CD-spillere, streamere, LP-spillere, forsterkere og høyttalere er designet og produsert i vårt toppmoderne anlegg her i Norge og eksporteres til mer enn femti land over hele verden.

1973

Dr. Matti Otala presenterer et avhandling som beskriver en forvrengning som han kaller Transient Intermodulation (TIM).

1981

PRE I  MC Forforsterker lanseres

1991

ECI 1 Første Integrerte Forsterker lanseres

HVORDAN DET HELE BEGYNTE

Vår historie

2000

ECI 3 Integrert forsterker lansert

2005

ECI 5 Integrert forsterker lansert

2006

AW 3x120 Stereo Forsterker lansert

Vi er stolte av å bygge det selv

Hvert system er produsert i vårt banebrytende anlegg på vestkysten av Norge. I motsetning til andre produsenter er det ikke bare design og montering som gjøres i Norge, men også hele produksjonen av deler og komponenter utføres hos oss.
Å produsere hele systemet her i Norge sikrer høyest mulig kvalitet i alle ledd.

Electrocompaniet Classic Line har en tidløs, men likevel unik estetikk. Designet er enkelt, rent og diskret, samtidig som det opprettholder en moderne stil. Classic Line designet sikrer at den passer like godt i en moderne New York-leilighet som i et engelsk slott, og selvfølgelig alt i mellom. God design går aldri ut på dato, og vi er sikre på at Electrocompaniet Classic Line vil være like relevant om tretti år som det er i dag.

Vi lager forsterkere, platespillere, DAC, CD-spillere, musikk streamere og høyttalere i Classic og EC Living produktlinjer, og alle produktene er produsert med stolte laget i Norge. EC-produkter selges av autoriserte distributører og forhandlere i 50 land rundt om i verden.

2007

ECC 1 CD Spiller lansert

2007

PSB 1 Bokhylle høyttalere lansert

2007

Prelude Line lansert

Michael Jackson og Electrocompaniet.

Hvordan er det mulig for noen gutter fra en liten norsk HiFi-produsent å få navnene sine på et av de mest solgte albumene gjennom tidene?

Fordi det er et faktum at Electrocompaniet AS fikk en spesiell takk for deres tekniske støtte på albumet HIStory av Michael Jackson.

Bakgrunnen for dette er Michael Jacksons lange samarbeid med den legendariske komponisten og produsenten Quincy Jones og opptaksingeniør Bruce Swedien.

verdens mestselgende album

Michael Jackson: Thriller

Dette samarbeidet går helt tilbake til 1978 da Michael gjorde sin første film "The Wiz" med Diana Ross. Quincy Jones arrangert filmens musikk og Bruce Swedien var opptaksingeniør. Dette var det første prosjektet de gjorde sammen, og den neste var albumet "Off the Wall" som virkelig startet Michael Jackson's solo karriere. Etter dette jobbet Michael og Bruce Swedien sammen på album som Thriller, Bad, Dangerous, HIStory and Invincible.

Ved en tilfeldighet og personlig vennskap ble Bruce Swedien enig om å teste noen forsterkere fra Electrocompaniet. Et par forsterkere kom i håndbagasje med fly (kraftig overvekt) til hans Larrabee Studio på Lakershim Boulevard i Studio City i Los Angeles.

Bruce Swedien ble umiddelbart fengslet av disse forsterkerne som han mente var den beste denne siden rørforsterkere - med sine egne ord "denne forsterkeren forandret livet mitt". Etter dette har han insistert på å bruke Electrocompaniet forsterkere på alle hans opptak og produksjoner. Dette var i 1991 og Bruce hadde nettopp fullført produksjonen av Dangerous - som ga ham en Grammy for "Best Engineered Album". På neste opptak med Michael Jackson, som var HIStory-ble forsterkere fra Electrocompaniet brukt gjennom hele produksjonen. Dette var et dramatisk produksjon som startet i Los Angeles, men etter jordskjelvet i 1994 ble opptaket flyttet til HitFactory i New York City.

Bruce Swendt ønsket å sende en takk til sine norske venner når de gjorde omslaget til HIStory. De store sjefene i plateselskapet var ikke villig til dette. Tilfeldigvis var Michael i studio denne dagen, og han bestemte seg for dette ved å si "it's got to be that way". Slik fikk Electrocompaniet AS, Per Abrahamsen, Nils B. Kvam og Trond Braaten navnene sine på et av verdens mest solgte album.

EC fabrikken

Fabrikkbesøk

FÅ EN OMVISNING